Схожі новини

> 22-09-2016

В 2016 році Інтерньюз провів друге дослідження стану впровадження медіаосвіти в Україні. Дослідження виявило успіхи та труднощі, намітило тенденції, й сприяло визначенню пріоритетів у розвитку медіа грамотного суспільства за допомогою середньої освіти. 

> 16-05-2016

10-11 червня у місті Маріуполі відбудеться другий Донбас Медіа Форум «Журналістика в кризових регіонах під час змін», який збере регіональних журналістів східних регіонів України для обговорення важливих тем та участі в майстер класах українських та міжнародних експертів. Метою Форуму є пошук можливих шляхів до збереження медійного простору Донеччини та формування безпечного медійного середовища для роботи журналістів у східних регіонах. 

> 07-04-2016

Академія української преси за підтримки Інтерньюз запрошує журналістів зі сходу України взяти участь у тренінгах з конфліктно-чутливої журналістики. Триденні тренінги присвячені відповідальному висвітленню конфліктів, в тому числі військового конфлікту на Донбасі та проблем внутрішньо переміщенних осіб. Дати проведення: Маріуполь - 14-16.04.16, Запоріжжя - 20-22.04.16, Сєвєродонецьк - 27-29.04.16.

> 04-04-2016

Міжнародні громадська організація Інтерньюз (http://internews.org/) шукає підрядників на здійснення кількох соціологічних досліджень для дворічного проекту «Покращення комунікації спільнот, що постраждали від військового конфлікту,та їхніх зв’язків з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)» в Україні.

Подання пропозицій - не пізніше 23:59 за київським часом 20 квітня 2016 року.

> 31-03-2016

Міжнародні громадська організація Інтерньюз (http://internews.org/) оголошує конкурс на посаду консультанта з гендерних питань для співпраці з дворічним проектом «Вдосконалення комунікації між внутрішньо переміщеними особами та громадами, що опинилися під впливом конфлікту».

Подання пропозицій на позицію консультанта не пізніше 23:59 за київським часом 15 квітня 2016 року.

> 20-01-2016

Internews is seeking candidates for the position of Monitoring & Evaluation (M&E)/Gender & Inclusiveness Specialist. Deadline for applications is February 22, 2016. 

> 04-12-2015

Український медійний проект (У-Медіа), що виконується міжнародною неурядовою організацією Інтерньюз за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),  запрошує до подання пропозицій на отримання малих грантів. В рамках відкритого грантового конкурсу Інтерньюз розглядатиме проектні заявки, бюджет яких не перевищуватиме 10 000 доларів США на період до 6 місяців, і які пропонуватимуть проекти в межах пріоритетів У-Медіа. Термін подання заявок: 30 грудня 2015 року, 23:59 за київським часом.

> 03-12-2015

Незалежна асоціація телерадіомовників та Українська асоціація видавців періодичної преси оголосили прийом заявок на сьомий конкурс професійної журналістики "Честь професії 2016". Роботи можна подавати з 18 листопада 2015 року по 31 січня 2016 року. До розгляду приймаються роботи, що були надруковані або надані в ефір з 1 січня по 31 грудня 2016 року. Про номінації та умови конкурсу читайте далі>>>

Контакти:
тел.: (044) 458-44-39
тел./факс: (044) 458-44-41
вул. Ризька, 15, Київ, 04112,
e-mail:
Інформація
  • Переглядів: 1308
  • Автор: rfgtw
  • Дата: 16-05-2016
 (голосов: 0)
16-05-2016

Донбас Медіа Форум - 2016

Категорія: Стандарти журналістики, Безпека журналістів, Анонси

Під час панельних дискусій на ДМФ учасники обговорять шляхи подолання інформаційної блокади на окупованих та звільнених територіях Донецької та Луганської областей, способи протистояння дезінформації та пропаганді, пошуки рецептів виживання для локальних медіа. На майстер-класах спікери розкажуть про досвід роботи журналістів в конфліктно-чутливих умовах та поділяться найкращими практиками виживання медіа. Крім того, для учасників буде передбачено локацію, де під час перерв можна роздавати презентаційні матеріали про свою роботу. За результатами роботи Форуму також планується виробити Резолюцію про ситуацію зі свободою слова на Донбасі та рекомендації для розвитку незалежної журналістики в регіоні.

 

За словами представника оргкомітету ДМФ-2016, директора громадської організації «Донецький інститут інформації» Олексія Мацуки, щорічне проведення Форуму сприяє поліпшенню стандартів та якості журналістики на Донбасі. «У такі складні часи дуже важливо хоча б раз на рік проводити таку собі «ревізію» в медійній спільноті регіону – підтримувати зв’язки із тими, хто продовжує працювати в інформаційному полі Донбасу, знати, яким чином ми можемо допомогти один одному, але в той же час і контролювати один одного в контексті дотримання стандартів. Адже у часи неоголошеної війни професійні та етичні стандарти в журналістиці стають ще більш необхідними, бо ж за ці два роки маємо вже безліч прикладів, коли інформацію використовують як зброю для виправдання агресії, творення міфів, підтримання негативного ставлення до певних груп людей, тощо. Щоб за допомогою журналістики займатися миротворенням, нам необхідно розпочати глобальний діалог між тими людьми, які працюють у цій сфері. Донбас Медіа Форум – прекрасна нагода для такої розмови! Приєднуйтесь!», - підкреслив він.

 

До участі запрошуються редактори, журналісти, керівники рекламних відділів засобів масової інформації усіх форм власності з Донецької та Луганської областей, журналісти-переселенці, медіаексперти, представники медіаорганізацій, співробітники інформаційних служб органів державної влади та місцевого самоврядування Донеччини та Луганщини, представники міжнародних організацій і медіа.

 

Щоб потрапити на Форум необхідно до 18 травня 2016 року заповнити онлайн-анкету за посиланням http://bit.ly/DMF2016. Організатори залишають за собою право відбору учасників на конкурсній основі за інформацією, вказаною учасниками в реєстраційній формі. Усі відібрані особи отримають лист-підтвердження про участь на вказані електронні адреси не пізніше 20 травня.

 

Захід відбудеться 10-11 червня у Маріуполі за адресою: проспект Будівельників, 129а, Маріупольський державний університет. Організатори забезпечують проживання і харчування учасників та відшкодовують витрати на проїзд автобусом та поїздом (за наявності оригіналу квитка в один бік та ксерокопії зворотнього квитка не вище 2-го класу). Учасникам пропонується поселення з другої половини дня 9 червня, а виїзд – зранку 12 червня. Для організованих груп учасників з інших міст Донецької та Луганської областей також може бути забезпечене автобусне транспортування. Учасники з Києва можуть планувати подорож потягом №84 Київ-Маріуполь (виїзд 8 червня, прибуття 9 червня об 11.00).

 

Донбас Медіа Форум організовують громадська організація «Донецький інститут інформації», Міжнародна громадська організація «Інститут демократії ім. Пилипа Орлика» та громадська організація «Донецький прес-клуб». Захід відбудеться за сприяння Маріупольського державного університету й за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні, Internews Networks та USAID.

 

Контакти: [email protected] 

066 270 17 13 (Катерина Жемчужникова)