Схожі новини

> 01-07-2014

Інститут демократії  імені П. Орлика, Запорізький прес-клуб та запорізька обласна організація НСЖУ запрошують на круглий стіл

за темою: "Зміни до Конституції. Федералізація чи децентралізація? Роль ЗМІ та громадських організацій у контролюванні дій влади.", який відьбудеться 3 липня 2014 року,  о 12-00 у прес-центрі «Журналіст»

 

> 01-07-2014

Міжнародна неурядова організація Інтерньюз Нетворк шукає агентство/групу експертів з медіа моніторингу. Завданням агентства буде відстеження і звітування про кількість згадувань або розміщення контенту, що буде вироблено в рамках проекту з розвитку журналістських розслідувань. 

> 01-07-2014

Інтерньюз шукає експерта або групу експертів з контент аналізу для реалізації трьохрічного проекту «Посилення розслідувальної журналістики в Україні» (SIRU). Експерт / група експертів регулярно проводитимуть контент аналіз з метою оцінити якість й надати рекомендації щодо поліпшення журналістських розслідувань, які вироблятиме група партнерів Інтерньюз.

> 17-06-2014

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» оголошує конкурс на відбір медіа для виробництва  матеріалів з соціально-політичної тематики. Конкурс відбувається в рамках ІІ етапу Програми малих грантів «Єдина  країна» серед засобів масової інформації Півдня і Сходу України.

> 16-06-2014

Телекритика опублікувала аналітичний огляд про стан медіа ринку у Луганській області. Висновки невтішні - луганські медіа залякані й знаходяться під повним контролем з боку сепаратистів. Медіавласникам та редакторам поставлена вимога "або подавати правильні новини, або з ними проводитимуть профілактичні бесіди у підвалах луганського СБУ". Про викривлення реальності в Луганських медіа читайте у звіті на сайті Телекритики.

> 04-06-2014

Проект ЄС та ПРООН «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг" запрошує журналістів взяти участь у конкурсі «Успішні практики громадського моніторингу надання адміністративних послуг».

> 30-04-2014

24 квітня у Києві відбулось урочисте нагородження переможців цьогорічного конкурсу професійної журналістики "Честь професії".  Конкурс організували та провели партнери "У-Медіа" - Незалежна асоціація мовників (НАМ) та Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП).

> 25-04-2014

Проект з безпеки в Інтернет «Інформаційна безпека та дієздатність» (Information Safety and Capacity (ISC)) пропонує перелік безкоштовних російськомовних ресурсів для посилення Інтернет безпеки. На ресусрах доступні для скачування програми, що захистять ваш комп'ютер від вірусів, стеження, DDoS атак тощо. 

Контакти:
тел.: (044) 458-44-39
тел./факс: (044) 458-44-41
вул. Ризька, 15, Київ, 04112,
e-mail:
Інформація
  • Переглядів: 1341
  • Автор: Irina
  • Дата: 30-04-2014
 (голосов: 0)
30-04-2014

Нагородження переможців конкурсу "Честь професії 2014"

Категорія: Медіа ринок, Новини

Оголошено переможців V Конкурсу Професійної Журналістики «Честь професії 2014»


24 квітня 2014 р. на урочистій церемонії були оголошені імена переможців V конкурсу професійної журналістики «Честь професії 2014». Цього року на конкурсу було подано 596 конкурсних заявок від 235 журналістів, які працюють у 166 ЗМІ по усій країні. Організатори конкурсу – Незалежна Асоціація телерадіомовників та Українська Асоціація Видавців (УАВПП).

У номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» переможцем стала Катерина Завада (Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль») із роботою «
Як вставав Донецьк: три дні протистояння» 

Фіналісти номінації:
«Рассказ волонтера Майдана об одном из самых трагическихд ней противостояния — «черном четверге» 20 февраля». Автор - Олександра Бичковська, газета «ФАКТИ та коментарі».
«Перепустка для обраних у закритийурядовий квартал». Автор - Михайло Ткач, канал «1+1», програма «Гроші».
«Країна бідних героїв». Автор – Гліб Канєвський, інтернет-видання «Економічна правда»
«Сповідь міліціонера: у багатьох підрозділах нарада починається із сум, які кожен повинен здати начальнику». Автор – Любов Величко, Інтернет-видання Texty.org.ua

У номінації «Краще журналістське розслідування» перемогли Денис Бігус та Аліна Стріжак (канал ZIK, програма «Наші гроші» (м. Львів)) із роботою «Межигір’я-2. Версаль Іванющенка».

Фіналісти номінації:
 «Хто обікрав школярів із Харківщини більше ніж на 3 мільйони». Автор – Сергій Мальнєв, канал 1+1, програма «Гроші»
«Міліція: епізод 23456-й». Автор – Олексій Кутєпов, канал 1+1, програма «Гроші»
 «Хворі на туберкульоз: нас не лікують». Автор - Оксана Андрущак, Ірина Штогрин, Андрій Кузнецов, «Радіо Свобода»
«Новий хазяїн київських доріг». Автор - Анна Бабінець, Агенція журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

У номінації «Краще подання складної теми» перемогла Валентина Самар (власкор газети «Дзеркало тижня» у Сімферополі) із Серією статей з Кримської проблематики.

Фіналісти номінації:
«Как устроен бизнес на «копанках». Автор – Сергій Головньов, журнал Forbes.
«На чиїх руках людська кров». Автор – Тетяна Кузьмінчук, канал ZIK, проект «Спеціальний погляд» (м. Львів).
«Народний переворот у Єгипті». Автор - Наталка Гуменюк, Інтернет-видання «Українська правда».
«Кримчани в лігві бандерівців». Автор - Мар’янаП’єцух, Інтернет-видання INSIDER.

У номінації «Краще подання резонансного матеріалу» найкращим став Ярослав Тракало (канал «ТВі», програма «Знак оклику») із роботою «Хто холоднокровно розстрілював». 

Фіналісти номінації:
«Що насправді сталося на Банковій 1 грудня: версія спостерігачів». Автор - Ольга Веснянка, українська редакція Deutsche Welle.
 «Турецький демарш: суспільство прагне змусити владу поважати громадян». Автор - Наталка Гуменюк, журнал «Український тиждень».
 «Родина мера налагодила в Бучі масштабний земельний підряд». Автор - Любомир Ференс, канал «ТВі», програма «Знак оклику».
«Хто насправді несе в Україну фашизм, або два дні на барикадах». Автор – Олександр Вівчарик, газета «Нова доба» (м. Черкаси).

У номінації «Надія журналістики» переміг Костянтин Мельников (телекомпанія «Львів-ТБ») із роботою «Особливості паркування по-львівськи». 

Фіналісти номінації:
«Реестры ожили: за все заплатит Минюст». Автор - Дмитро Король, Інтернет-видання INSIDER.
 «Штурм Дніпропетровської облдержадміністрації». Автор - Юлія Брик, 11 канал (м. Дніпропетровськ)
«Українські політвязні, яких етапували в Мордовію». Автор – Інна Березніцька, канал ZIK, програма «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» (м. Львів)
«Реалії української освіти або як стати дипломованим магістром за тиждень». Автор - Марія Карпа, канал ZIK, програма «Народний контроль» (м. Львів).

 

У спеціальній номінації «Краще подання теми «Цілі Розвитку Тисячоліття. Майбутнє, якого ми прагнемо» найкращою стала Оксана Миколюк (газета «День») із роботою «Проблема №1 для українців». Призові місця у цій номінації також посіли Станіслав Ясинський (Телеканал 1+1, «ТСН-тиждень») із роботою «Сліпа межа. Один день без очей» та Ольга Веснянка (Українська редакція «Deutsche Welle») із роботою «Кліматичний саміт ООН: нової блокади з боку України не буде?».

До числа фіналістів номінації, окрім призерів, також увійшли:
«За чертой». Автор – Надія Головко, видання «Харьковские известия»
«Як поводитиметься клімат у найближчі 20—50—100 років». Автор – Олег Листопад, газета «Урядовий Кур’єр».

Спецпризом за «Матеріал, що надихає на створення власного бізнесу» від компанії «Емвей Україна» була нагороджена Тетяна Попова (Канал БТБ, програма «Приватний інвестор») із роботою «Кондитерський бізнес». 

Фіналісти спецпризу:
«От неудач – к опыту и успеху». Автор – Віолетта Луньова, газета «Частный предприниматель».
«Американские заказчики обычно просят одеть куклу в украинский национальный костюм и заплести ей косу». Автор – Леніна Бичковська, газета «ФАКТИ та коментарі».
«СОЦІАЛЬНА ШПАРГАЛКА: Стартовий капітал від держави». Автор – Світлана Ровенчак телеканал «Львів-ТБ».
«Платки харьковского дизайнера улетают с молотка на известных аукционах». Автор – Зозуля Ірина, газета «Комсомольская правда в Украине. Харьковский выпуск».

Окрім того, Володимир Мостовий, шеф-редактор газети «Дзеркало тижня», вручив Спеціальну відзнаку «За етичне висвітлення складних питань у кризовий час» від Комісії Журналістської Етики та Проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Відзнаку отримала Валентина Самар, власкор видання у Сімферополі, за Серію статей з Кримської проблематики.

Оцінювало конкурсні роботи експертне журі у такому складі:

Журі номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією»:

Андрій Шевченко – журналіст, депутат ВР України;
Іванна Найда – генеральний продюсер телеканалу «ПлюсПлюс»;
Олег Богуславський – керівник Інституту журналістики та масової комунікації Класичного приватного університету (м. Запоріжжя).
Ганна Гомонай, ведуча на каналі «Інтер»

Журі номінації «Краще подання резонансного матеріалу»:
Наталія Лігачова – головний редактор інтернет-видання «Телекритика»;
Сергій Томіленко – керівник проекту «Прочерк» (м. Черкаси), секретар Спілки журналістів України;
Наталія Гончарова – журналіст-редактор у «Корпоративні медіа. Вейсберг та партнери».

Журі номінації «Краще журналістське розслідування»:
Сергій Рахманін – редактор газети «Дзеркало тижня»;
Вадим Балицький – директор з розвитку Медіагрупи «Прес-центр»;
Олександр Мартиненко – генеральний директор агенції  «Інтерфакс-Україна».

Журі номінації «Краще подання складної теми»:
Отар Довженко – викладач Школи журналістики Українського Католицького університету;
Діана Дуцик – головний редактор проекту MediaSapiens;
Ірина Войнаровська – головний редактор видання «Комсомольська правда в Україні».

Журі номінації «Надія журналістики»:
Ольга Кашпор – кореспондент «ТСН Тиждень»  каналу «1+1»;
Роман Вибрановський – журналіст, екс-керівник проекту «Адвокація, мобілізація політичної волі»;
Людмила Гуменюк – викладач Могилянської школи журналістики, директор Центру медіареформ.

Конкурс «Честь професії 2014»  підтримали: Проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в Українському медійному середовищі», який фінансується урядом Канади, Представництво Програми розвитку ООН в Україні, проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Міжнародний Інститут Менеджменту, Система компаній «Кока-Кола» в Україні, компанія «Емвей Україна», торгова марка National Geographic, корпорація квітів «Камелія», торгова марка Villa Krim, інтернет-видання «Телекритика».

 

Інформацію про конкурси попередніх років  на сайті "Честь професії" - http://www.konkurssmi.org.