Схожі новини

> 16-08-2016

Інститут демократії ім. Пилипа Орлика за підтримки Інтерньюз-Європа в рамках проекту Інтерньюзу в Україні випустив збірку нарисів про переселенців «Знедолені? Нездоланні!»

> 16-05-2016

10-11 червня у місті Маріуполі відбудеться другий Донбас Медіа Форум «Журналістика в кризових регіонах під час змін», який збере регіональних журналістів східних регіонів України для обговорення важливих тем та участі в майстер класах українських та міжнародних експертів. Метою Форуму є пошук можливих шляхів до збереження медійного простору Донеччини та формування безпечного медійного середовища для роботи журналістів у східних регіонах. 

> 07-04-2016

Академія української преси за підтримки Інтерньюз запрошує журналістів зі сходу України взяти участь у тренінгах з конфліктно-чутливої журналістики. Триденні тренінги присвячені відповідальному висвітленню конфліктів, в тому числі військового конфлікту на Донбасі та проблем внутрішньо переміщенних осіб. Дати проведення: Маріуполь - 14-16.04.16, Запоріжжя - 20-22.04.16, Сєвєродонецьк - 27-29.04.16.

> 08-02-2016

Internews is seeking candidates for the position of Program Coordinator. Deadline for applications is February 22, 2016. 

> 04-12-2015

Український медійний проект (У-Медіа), що виконується міжнародною неурядовою організацією Інтерньюз за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),  запрошує до подання пропозицій на отримання малих грантів. В рамках відкритого грантового конкурсу Інтерньюз розглядатиме проектні заявки, бюджет яких не перевищуватиме 10 000 доларів США на період до 6 місяців, і які пропонуватимуть проекти в межах пріоритетів У-Медіа. Термін подання заявок: 30 грудня 2015 року, 23:59 за київським часом.

> 03-12-2015

Незалежна асоціація телерадіомовників та Українська асоціація видавців періодичної преси оголосили прийом заявок на сьомий конкурс професійної журналістики "Честь професії 2016". Роботи можна подавати з 18 листопада 2015 року по 31 січня 2016 року. До розгляду приймаються роботи, що були надруковані або надані в ефір з 1 січня по 31 грудня 2016 року. Про номінації та умови конкурсу читайте далі>>>

> 01-12-2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

24 листопада в Краматорську відбувся круглий стіл на тему: «Інформаційні потреби переселенців: як покращити комунікацію між владою, переселенцями, НДО, волонтерами та ЗМІ і забезпечити доступ до важливої інформації». В засіданні взяли участь переселенці, волонтери, журналісти, представники влади. 

> 01-10-2015

Щорічне опитування Інтерньюз щодо споживання ЗМІ засвідчило суттєве зниження прихильності українців до російських ЗМІ. Дослідження показало, що перегляд російського телебачення знизився на 8% з 27% у 2014 році, й перегляд російських Інтернет ЗМІ знизився на 17% з 44% у 2014 до 27% у 2015 році.

Контакти:
тел.: (044) 458-44-39
тел./факс: (044) 458-44-41
вул. Ризька, 15, Київ, 04112,
e-mail:
Інформація
  • Переглядів: 1045
  • Автор: rfgtw
  • Дата: 1-05-2011
 (голосов: 0)
1-05-2011

Нагородження переможців конкурсу «Честь професії 2011»

Категорія: Стандарти журналістики, Новини

20 квітня 2011 відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу професійної журналістики «Честь професії 2011».

Олексій Погорелов, генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП) та Катерина М’ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіоМовників (НАМ), від імені організаторів, у привітальній промові акцентували увагу на збільшенні популярності конкурсу серед тих, хто професійно займається журналістикою. Адже цього року на конкурс було подано більше робіт, понад 200 робіт. Це матеріали із друкованих та інтернет-видань, а також телерадіокомпаній всеукраїнського та регіонального мовлення. Крім того, конкурс підтримали вдвічі більше компаній, аніж торік, що дає підстави заявляти про те, що конкурс має чудові шанси для продовження і розвитку.

Переможцями конкурсу «Честь професії 2011» стали:

  • Номінація «Краще журналістське розслідування» - колектив програми «Хто тут живе?» (телеканал ZIK TV (м. Львів)  із телероботою «Фігурант – Богдан Піх, начальник Львівської залізниці, депутат Львівської обласної ради»;
  • Номінація «Надія журналістики» -  Софія Богуцька (ТРК «Стерх, м. Дніпропетровськ) із телесюжетом «В Україні святкують День скловиробника»;
  • Номінація «Краще подання резонансного матеріалу» - Денис Киркач (Інтернет-видання «Новий вечірній Луганськ») із роботою «Задержание с превышением. Неудобная тема»;
  • Номінація «Кращий матеріал із громадською позицією» - Ольга Волинська-Божко (студія «Акцент-медіа», м. Дніпропетровськ) з програмою «Акцент тижня: «Заручники вулиці».
  • Номінація «Краще подання складної теми» - колектив програми «Книга скарг і пропозицій» (телеканал ZIK TV (м. Львів) із телероботою «Йогурти: бактерії тут більше не живуть»

Андрій Куликов, журналіст та ведучий програми «Свобода слова на ICTV», вітаючи фіналістів конкурсу, відзначив велику кількість високоякісних журналістських матеріалів, поданих на конкурс цього року регіональними журналістами.

Із привітальними словами до фіналістів та переможців звернулися Кріс Вайлд, директор програми «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк,  Олександр Харченко, головний редактор УНІАН, Людмила Король, головний редактор телеканалу «СІТІ», Тетяна Лебєдєва, почесна голова Незалежної Асоціації телерадіоМовників, Кай Хельфріц, директор німецької Академії преси VDZ, асоціації видавців журналів, та Діана Дуцик, головний редактор видання «Главред».

Святковий настрій фіналістам та гостям церемонії нагородження переможців забезпечив джаз-бенд «Koffein», виконуючи композиції Френка Сінатри, Пеггі Лі, Елли Фітцжеральд, Луіса Армстронга та інших класиків джазу.

Призи переможцям та фіналістам вручали спонсори та партнери конкурсу «Честь професії 2011».

Керівництво газети «Вечірні Вісті» відзначило роботу Злати Угрин «Бомба!» у номінації «Надія журналістики», нагородивши спеціальним призом видавництва та запропонувавши співпрацю.

До п’ятірки номінантів у фіналі конкурсу «Честь професії 2011» потрапили:

Номінація «Краще подання складної теми»:

  • Мар’яна П’єцух (фрілансер) із телефільмом «Теплоізоляція»
  • Валерія Гецко (ТРК «Сігма», м. Лозова, Харківська обл..) із телепрограмою «ОСББ: що це таке і чого нас туди штовхають?»
  • Колектив програми «Книга скарг і пропозицій» (телеканал ZIK TV (м. Львів) із телероботою «Йогурти: Бактерії тут більше не живуть».
  • Тетяна Жавжарова (газета «Портмоне» м. Запоріжжя) із матеріалом «Как влияют синтетические моющие средства на здоровье?»
  • Лариса Добриніна (Чернігівська медіа-група) із матеріалом «Приют на Святониколаевской. Для кого он?»

Номінація «Краще журналістське розслідування»:

  • Азад Сафаров (5 канал) із роботою «Наркомани для ментів»,
  • Колектив програми «Хто тут живе?» (телеканал ZIK TV (м. Львів) із телероботою «Фігурант – Михайло Гичка, головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні»,
  • Колектив програми «Хто тут живе?» (телеканал ZIK TV (м. Львів)  із телероботою «Фігурант – Богдан Піх, начальник Львівської залізниці, депутат Львівської обласної ради»,
  • Колектив телепрограми «Четверта влада» (Рівненське агентство журналістських розслідувань): «Резонансні ДТП - сила прокурорських погонів»
  • Колектив телепрограми «Четверта влада» (Рівненське агентство журналістських розслідувань): «Паспортні присоски». 

Номінація «Надія журналістики»:

  • Софія Богуцька (ТРК«Стерх», м. Дніпропетровськ) із сюжетом «В Україні святкують День скловиробника»,
  • Юлія Корж (газета «Коло», м. Полтава) із матеріалом «У Полтаві люди з вадами слуху не можуть скористатись конституційними правами»,
  • Злата Угрин (ТзОВ «Агенція журналістських розслідувань», м. Львів) із матеріалом «Бомба!»
  • Василь Левенець (Газета Збаразької районної ради, райдержадміністрації і трудового колективу «Народне слово») із матеріалом «Літо в стилі фест»,
  • Єгор Дудченко (Київська державна телерадіокомпанія) із телероботою «День війни і миру».  

Номінація «Краще подання резонансного матеріалу»:

  • Денис Киркач (Інтернет-видання «Новий вечірній Луганськ») із роботою «Задержание с превышением. Неудобная тема»,
  • Наталія Некрасова (ТРК «Юніон», м. Макіївка, Донецька обл.) «Ігроманія: вигідна залежність»,
  • Євген Солонина (Радіо Свобода, м. Київ) із радіо роботою «Палестинського біженця вивезли з України без відома її уряду?»
  • Володимир Михалик («Агенція журналістських розслідувань», м. Львів) із матеріалом «Соснівка: як не під землю, то під воду?»,
  • Ольга Боглевська («Газета по-киевски») із роботою «Пистолет рассудит».

Номінація «Кращий матеріал із громадською позицією»:

  • Ольга Волинська-Божко (студія «Акцент-медіа», м. Дніпропетровськ) із програмою «Акцент тижня: «Заручники вулиці»,
  • Тетяна Цирульник (Редакція «Коло», м. Полтава) «Дендропарк легше відродити, ніж зберегти»,
  • Мар’яна П’єцух (фрілансер) із роботою «Про силу звички, кінодубляж і україномовну освіту»,
  • Азад Сафаров (5 канал) із матеріалом «Менти: готуйтеся до війни»,
  • Колектив студії «Акцент-медіа» (м. Дніпропетровськ) із програмою «Акцент тижня: «Сухий закон».

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії» засновано Українською Асоціацією Видавців (УАВПП) та Незалежною Асоціацією Телерадіомовників (НАМ). Конкурс відбувається він за підтримки проекту «У-медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк. 

Цілі конкурсу:

  • виявити і заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості
  • зробити головний акцент на якість, пошану, визнання в журналістиці (так само, як це робиться в більшості професійних премій, наприклад, в Пулітцеровській премії). 

Оцінювало конкурсні роботи експертне журі у складі головних редакторів всеукраїнських друкованих та інтернет ЗМІ, редакторів телеканалів, провідних журналісти та керівниківінформаційних служб, а саме:Андрій Куликов (Ведучий програми «Свобода слова» на каналі ICTV); Андрій Шевченко (Журналіст, депутат ВР); Валентина Самар (Директор Інформаційного прес-центру (м. Сімферополь); Віталій Портніков (Головний редактор каналу Тві); Олена Притула (Головний редактор видання «Українська правда»); Олександр Харченко (Головний редактор УНІАН); Людмила Король (Головний редактор телеканалу «СІТІ»); Сергій Рахманін (Редактор відділу газети «Дзеркало тижня»); Діана Дуцик (Головний редактор інтернет-ресурсу «Главред»).

Підтримали проведення конкурсу «Честь Професії» та Конференції з питань професійної журналістики партнери та спонсори, а саме: проект «У-Медіа» (Інтерньюз Нетворк), компанія «Джапан Тобакко Інтернешнл Україна» (партнер Конференції), Система компаній Кока-Кола в Україні, Adobe Systems Україна, міжнародна юридична фірма Noerr, компанія ТНК-ВР Комерс, бізнес-школа МІМ-Київ, компанія Ukrainian Business Group, компанія КАТА, компанія «Емвей Україна», компанія «Золота балка», «Перший Національний Виноробний Холдинг» корпорації «Логос».

Мітки: конкурс, стандарти, честь професії